metsaville2000

Laillistettu prostituutio ja Tapanilan sällit.

Voisiko prostituution laillistaminen estää Tapanilan raiskauksen kaltaiset rikokset?

Lähtökohtana on käsitys, että kyseinen rikos oli ennen kaikkea seksuaaliperäinen, ja muutahan ei voi ajatella, koska käräjäoikeus ei perusteluissaan mitenkään ottanut huomioon mahdollisuutta että rikos olisi ollut rasismiin perustuva. Sehän olisi ollut tuomiota raskauttava tekijä.

Jos kyseiset pojat olisivat päässeet ammattilaisen hellällä opastuksella kokeilemaan miltä seksi tuntuu - vaikka sitten sossun maksamana - niin kenties ei olisi ollut tarvetta moiseen käytökseen. Nyt pojat jäävät ilman minkäänlaisia normaaleja ikään kuuluvia seksikokeiluja, toisin kuin suomalaiset ikätoverinsa, koska somalityttöjä pidetään tiukassa valvonnassa ja heillä taitaa muutenkin olla aika kova itsekuri. 

Ammattilainen seksityöläinen hoitaisi tuollaiset ongelmat pois paremmin kuin mikään koulukuraattori sosiaaliohjaaja, tai kotouttamisvalmentaja.

Tietysti jos tapauksella ei ollut mitään tekemistä seksin kanssa,  vaan kyseessä oli ainoastaan tietoinen vaaleaihoisen naisen häpäisy ja loukkaus, niin prostituution laillistaminenkaan ei asiaa auttaisi.  Rasistiseen viharikokseen ei voi vaikutta noilla keinoin, mutta silloin pitäisi oikeusistuimen ottaa se huomioon raskauttavana tekijänä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko

Mikä laki nykyisin kieltää seksin ostamisen tai myymisen?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Paljonkohan mahtaa panemislasku sisältää Alv:ta? Kysyn, koska tunnen heikosti kyseistä palvelusektoria.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Teko vaikuttaa todellakin enemmän tarkoitukselliselta häpäisyltä seksuaalista väkivaltaa käyttäen kuin raiskaukselta, johon liittyy ehkä toisia motiiveja. Häpäisyä voi pitää sikäli raiskausta pahempanakin, että se on selkeämpää vallankäyttöä. Varsinainen motiivi on tuollaisissa kuitenkin varsin epävarma.

Sinällään heikossa sosiaalisessa asemassa olevien miesten mahdollisuus saada seksiä tai parisuhteita saattaa vaikuttaa raiskausten yleisyyteen. Vaikuttavia tekijöitä on monia, kuten ehkä se, että länsimaissa on tapahtunut siirtymistä yksiavioisuudesta sarja-yksiavioisuuteen, mikä lisää seksuaalista epätasa-arvoisuutta aivan yhtä lailla kuin moniavioisuuskin. Tällöin seksuaalisesti heikko-osaisten ainoaksi mahdollisuudeksi saada seksiä voi jäädä raiskaus.

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko

"Tällöin seksuaalisesti heikko-osaisten ainoaksi mahdollisuudeksi saada seksiä voi jäädä raiskaus."

Seksin ostaminen ei edelleenkään ole kielletty vaihtoehto.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Niin juu ei. Se ei kuitenkaan taida kaikille kelvata.

Häggmanin kirjoituksesta tosiaan sai sen käsityksen, että hän ajatteli prostituution olevan Suomessa laitonta.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Veronmaksajien rahoillako nämä panemiset pitäisi hoitaa ? Lisäksi maissa joissa prostituutio on täysin vapaata tapahtuu raiskauksia.

Viljo Häggman

Jos kerran asunnot, sanomalehdet, puhelimet, internet-yhteydet, liikkuminen, jne, niin miksei sitten panemisetkin. Heti kun lupa annetaan, niin varmaan joku Mehiläinen tai muu pistää lääkäriaseman yhteyteen bordellinkin. Ja voimakaksikko marketteihinsa. Toisella voi kyllä tulla markkinointiongelmia kun Rainbow-bordelli voidaan yhdistää johonkin ihan muuhun.:)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Syrjaytyneillä miehillä seksin saaminen on ongelma. Yksi tähän vaikuttava seikka on se, että syrjäytyneet miehet eivä kelpaa naisille seurustelukumppaneiksi. Yksi ratkaisu tähän olisi se, että syrjäytyneet miehet ostaisivat seksiä syrjaytyneiltä naisilta.

Oleellista olisi kuitenkin se, että myönnämme sen, että myös syrjytyneillä tulee olla oikeus seksuaalisuuteen. Ja valtion tehtävänä on huolehtia siitä, että syrjäytyneiden seksuaalisuus tapahtuu turvallisella tavalla.

Meille usein markkinoidaan mielikuvaa, että tilapäisen seksin osto olisi joku rikkaiden miesten harrastus ja että sillä tienaisi hyvin. Todellisuudessa ostajakunta on syrjäytyneiden joukkoa, jonka kertoo jo seksinoston keskihinta, joka USA:ssa oli joitakin vuosia sitten niinkin alhainen, kuin 30 $, eivätkä Välimeren venepakolaisilta seksiä ostavat italialaiset tai espanjalaisetkaan tämän enempää seksistä maksa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Pulma onnmyös se,että läheskään kaikki " syrjäytyneetkään" miehet eivät koe prostituutiopalvelua lainkaan seksinä.
Koska siitä puuttuu vuorovaikutus ja toisen halu. He eivät siis tekisi näillä palveluseteleillä mitään.
Nyt en tarkoita rakkaushaaveita,joita niitäkin syrjäytyneillä on.

Niin kauan kuin seksuaalisuuden ongelmista puhutaan kuin ummetuksesta,joka ratkeaa vessan pöntöllä,ne eivät ratkea.
( Vessavertaus ja ummetuksesta puhuminen ovat miesten suusta usein kuultuja.)
Rahaa,energiaa ja tuskaisia tuntemuksia kyllä liikutellaan ja tuotetaan asian tiimoilla.
Jatkuvasti täälläkin .

Mutta itse asiaan ei päästä : miksi miesten käsitys omasta seksuaalisuudestaan on näennäisesti sellainen,että se näyttää kaikissa yhteuskunnissa ja kaikissa suhdejärjestelmissä,oli prostituutio sitten laillista tai ei,tuottavan niin paljon jatkuvaa onnettomuutta ja tyytymättömyyttä?

Toimituksen poiminnat